Shop By

Uleiurile esentiale sunt substante volatile aromatice produse de plante si pot fi extrase sub forma de lichid. Desi sunt numite uleiuri, aceste substante nu contin materii grase: o picatura pusa pe o foaie de hartie nu va lasa nicio urma, spre deosebire de uleiurile vegetale.

Extractia esentelor aromatice se face prin 3 procedee:

» presare la rece, pentru unele plante (de exemplu, portocala, a carei coaja contine uleiuri esentiale)

» extractie cu solventi, mai ales pentru florile fragile

» distilare, un procedeu inventat in secolul XI si utilizat frecvent in prezent

In pescuitul crapului uleiurile esentiale sunt o sursa de atractie si permit producerea unor boiliesuri cu o nota particulara, aspect important pentru pescarii care vor sa se asigure ca nada lor e unica si nu va fi copiata. Foarte utile mai ales în compozitia boiliesurilor nutritive, destinate nadirii pe termen lung.

Uleiurile esentiale sunt probabil cele mai naturale arome pe care le putem folosi intr-o nada de crap. Le recomandam mai ales in retete de boilies, unde contribuie atat cu parfumul lor intens, cat si la nivel de gust.

 Care este legatura intre aroma si gust? Aroma se poate spala dintr-o nada (si, cu cat e mai solubila, cu atat se spala mai repede), in timp ce gustul ramane. Aromele obisnuite atrag prin miros. Uleiurile esentiale atrag si prin gust. Dupa parerea noastra, un boilies de calitate trebuie sa pastreze un gust foarte bun, chiar daca si-a pierdut aroma. Uleiurile esentiale au marele avantaj ca imprima nadei un gust care nu se sterge.

 Alt aspect interesant al uleiurilor esentiale este ca, de fapt, nu sunt uleioase, in felul in care sunt uleiurile comune, si nu numai ca pot fi folosite si pe apa rece, dar sunt chiar indicate.

 Trebuie insa utilizate cu atentie. Sunt atat de concentrate, incat dozajul lor se masoara in picaturi, nu in mililitri. La unele uleiuri esentiale, doua, trei picaturi in plus pot sa insemne ca ai dublat doza. Respectati dozele notate pe eticheta si nu veti avea probleme. Cand lucrati cu cantitati mari de nada si aveti nevoie de un volum mai mare de ulei esential, retineti ca 24 de picaturi inseamna un mililitru.

Se recomanda folosire in proportie de 1-2 ml/kg mix.

Uleiuri esentiale

Uleiuri esentiale

Filtre active

0 1 2 3 4 0 Review(s) 
Black Pepper Essential Oil
Nu sunt suficiente produse in stoc
100,00 RON

Ulei esential de piper negru. Foarte cunoscut si totodata des utilizat de catre pescari, acest atractant de exceptie face parte din multe retete de boilies. De-a lungul anilor a devenit de notorietate faptul ca o tenta usoara de condiment a boiliesului face ca acesta sa fie preferat de catre crapii mari. 

Show 1 Items of 1 item(s)